Legjobb fabrikett Törökbálint cserépkályhába

Legjobb fabrikett Törökbálint cserépkályhába

Kályhakész fabrikett házhoz szállítva Törökbálint régiójában kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Törökbálint

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak friss vágású, tehát vizes bükk tüzelőt lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel tud működni a fűtőeszközünk. Tehát érdemes a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem az összes tüzelőberendezésben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól kalibrálható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Törökbálint

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás Törökbálint

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Törökbálint

Fabrikett ára Törökbálint

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Törökbálint

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Törökbálint vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Törökbálint
 • fabrikett lakóparkokba Törökbálint
 • fabrikett művelődési központba
 • fabrikett óvodába Törökbálint
Fabrikett cserépkályhába

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és a fűtést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Törökbálint

Fabrikett nagyker Törökbálint

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett formája

Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett akció Törökbálint

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Törökbálint területén +36 70 410 7499.