Legjobb fabrikett Úri kazánba

Legjobb fabrikett Úri kazánba

Eladó fabrikett házhoz szállítva Úri övezetében kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző tüzelőanyagokból származó kalóriát.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Úri

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken novembertől márciusig mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a kemencénk. Ebből adódóan tanácsos a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Úri

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is érvényes.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Úri

Fabrikett árak Úri

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Úri

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Úri régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Úri
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett művelődési házba
 • fabrikett önkormányzatnak
Fabrikett kandallóba Úri

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal való fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést irányítani képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Úri

Fabrikett nagykereskedés Úri

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett
Fabrikett rendelés online Úri

Mit kell érteni RUF brikett alatt?

Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Úri területén +36 70 410 7499.