Legjobb fabrikett Vecsés cserépkályhába

Legjobb fabrikett Vecsés cserépkályhába

Eladó fabrikett házhozszállítással Vecsés környékén kemencébe +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Vecsés

Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kemencénk. Ebből adódóan érdemes a cserépkályha gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: újságpapírból préselt brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál is igaz.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Vecsés

Fabrikett ár Vecsés

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Vecsés

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Vecsés övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Vecsés
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett közösségi házakba
 • fabrikett iskolába Vecsés
Fabrikett cserépkályhába

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és az égést koordinálni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Vecsés

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett akció Vecsés

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett kiszállítással Vecsés övezetében +36 70 410 7499.