Legjobb fabrikett Visegrád kemencébe

Legjobb fabrikett Visegrád kemencébe

Akciós fabrikett házhoz szállítva Visegrád övezetében cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Visegrád

Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken fűtési szezonban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz nedves fát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a kályhánk. Tehát tanácsos a kályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó Visegrád

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Visegrád

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Visegrád

Fabrikett ár Visegrád

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Visegrád

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Visegrád vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Visegrád
 • fabrikett lakóparkokba Visegrád
 • fabrikett művelődési házba
 • fabrikett önkormányzatnak
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőfokot.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és a fűtést koordinálni képes fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Visegrád

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle kivitelű fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mivel mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Visegrád környékén +36 70 410 7499.