Legolcsóbb fabrikett Tárnok kandallóba

Legolcsóbb fabrikett Tárnok kandallóba

Legolcsóbb fabrikett kiszállítással Tárnok környékén kandallóba +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból származó hőértéket.

A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Tárnok

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett igazak.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fatelepeken novembertől márciusig szinte csak nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a kályhánk. Ebből adódóan érdemes a kazán gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: újságpapírból gyártott brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Tárnok

Fabrikett ára Tárnok

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Tárnok

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Tárnok övezetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasháznak Tárnok
 • fabrikett művelődési házba Tárnok
 • fabrikett óvodába Tárnok
Fabrikett cserépkályhába

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a házban uralkodó klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, sok-sok szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és a fűtést koordinálni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Tárnok

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.

A fabrikett formája

Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett rendelés online Tárnok

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett kiszállítással Tárnok régiójában +36 70 410 7499.