Legolcsóbb fabrikett Tésa kazánba

Legolcsóbb fabrikett Tésa kazánba

Rendelhető fabrikett házhozszállítással Tésa övezetében kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különböző fűtőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Tésa

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők a téli hónapokban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes fát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtőeszközünk. Ebből adódóan javasolt a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Tésa

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál is érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Tésa

Fabrikett ár Tésa

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Tésa

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Tésa vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Tésa
 • fabrikett társasháznak Tésa
 • fabrikett közösségi házakba Tésa
 • fabrikett iskolába Tésa
Fabrikett kandallóba Tésa

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és az égést irányítani képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Tésa

Fabrikett nagykereskedés Tésa

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.

A fabrikett alakja

Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Tésa vonzáskörzetében +36 70 410 7499.