Legolcsóbb fabrikett Újszilvás kazánba

Legolcsóbb fabrikett Újszilvás kazánba

Legjobb fabrikett kiszállítással Újszilvás régiójában kandallóba +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különböző tüzelőanyagokból származó hőértéket.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Újszilvás

Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett érvényesek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte csak friss vágású, azaz nedves fát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kályhánk. Ennek megfelelően javasolt a cserépkályha gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól Újszilvás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Újszilvás

Fabrikett ár Újszilvás

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Újszilvás

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Újszilvás övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Újszilvás
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba Újszilvás
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba Újszilvás
Fabrikett cserépkályhába

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és a fűtést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Újszilvás

Fabrikett nagyker Újszilvás

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhozszállítással Újszilvás övezetében +36 70 410 7499.