Legolcsóbb fabrikett Váchartyán kandallóba

Legolcsóbb fabrikett Váchartyán kandallóba

Legjobb fabrikett kiszállítással Váchartyán vonzáskörzetében kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különböző fűtőanyagokból kinyerhető hőértéket.

A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Váchartyán

Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők fűtési szezonban szinte kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a kemencénk. Tehát javasolt a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású brikett gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett olcsón eladó Váchartyán

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.

Fabrikett jellemzői Váchartyán

Fabrikett ára Váchartyán

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Váchartyán

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Váchartyán környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Váchartyán
 • fabrikett lakóparkokba Váchartyán
 • fabrikett művelődési központba
 • fabrikett óvodába Váchartyán
Fabrikett kandallóba Váchartyán

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a szobában mérhető klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és az égést koordinálni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Váchartyán

fabrikett nagy tételben Váchartyán

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.

A fabrikett formája

Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett akció Váchartyán

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Váchartyán vonzáskörzetében +36 70 410 7499.