Legolcsóbb fabrikett Vámosmikola kandallóba

Legolcsóbb fabrikett Vámosmikola kandallóba

Legjobb fabrikett kiszállítással Vámosmikola vonzáskörzetében kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból származó hőértéket.

A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Vámosmikola

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők novembertől márciusig szinte kizárólag friss vágású, tehát vizes gyertyán tűzifát lehet megvenni. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vesszük a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a kemencénk. Ennek megfelelően javasolt a kazán gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte az összes tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű brikett készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Vámosmikola

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól Vámosmikola

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Vámosmikola

Fabrikett ára Vámosmikola

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Vámosmikola

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Vámosmikola vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Vámosmikola
 • fabrikett lakóparkokba Vámosmikola
 • fabrikett művelődési házba
 • fabrikett önkormányzatnak Vámosmikola
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és a fűtést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Vámosmikola

Fabrikett nagykereskedés Vámosmikola

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett
Fabrikett akció Vámosmikola

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Vámosmikola területén +36 70 410 7499.