Olcsó fabrikett Budakeszierdő

Fabrikett Budakeszierdő

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Budakeszierdő régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg típusa megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte csak nemrég kivágott, azaz vizes bükk tüzelőt árulnak. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a kemencénk. Ebből adódóan tanácsos a kályha szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz.
  Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Budakeszierdő

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Budakeszierdő

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Budakeszierdő régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal történő fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést szabályozni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Budakeszierdő területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Budakeszierdő vonzáskörzetében +36 70 410 7499.