Online fabrikett Telki kandallóba

Online fabrikett Telki kandallóba

Eladó fabrikett házhoz szállítva Telki környékén cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző tüzelőanyagokból kinyerhető kalóriát.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Telki

Ki kell emelnünk, hogy a fenti számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők novembertől márciusig gyakorlatilag csak friss vágású, tehát vizes tölgy tűzifát árulnak. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát tanácsos a falegázosító szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem az összes fűtőeszközben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Telki

Fabrikett árak Telki

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Telki

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Telki övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba Telki
 • fabrikett közösségi házakba
 • fabrikett óvodába Telki
Fabrikett cserépkályhába

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőfokot.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal való fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, saját magát és a fűtést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Telki

Fabrikett nagykereskedés Telki

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett kialakítása

Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett rendelés online Telki

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhozszállítással Telki környékén +36 70 410 7499.