Online fabrikett Üllő kemencébe

Online fabrikett Üllő kemencébe

Legolcsóbb fabrikett kiszállítással Üllő régiójában kandallóba +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból származó fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Üllő

Ki kell emelnünk, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően tanácsos a falegázosító szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás Üllő

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Üllő

Fabrikett árak Üllő

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Üllő

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Üllő övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett művelődési központba Üllő
 • fabrikett iskolába Üllő
Fabrikett kandallóba Üllő

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és a fűtést menedzselni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Üllő

Fabrikett nagykereskedés Üllő

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett rendelés online Üllő

Mi az a RUF brikett?

Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Akciós fabrikett házhoz szállítva Üllő régiójában +36 70 410 7499.