Online fabrikett Üröm cserépkályhába

Online fabrikett Üröm cserépkályhába

Online fabrikett házhoz szállítva Üröm környékén kazánba +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különböző fűtőanyagokból kihozható hőértéket.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Üröm

Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken a téli hónapokban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a kemencénk. Emiatt ajánlott a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen szabályozható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó Üröm

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Üröm

Fabrikett árak Üröm

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Üröm

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Üröm környékén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

Fabrikett kandallóba Üröm

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és a fűtést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Üröm

Fabrikett nagykereskedés Üröm

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett rendelés online Üröm

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, ugyanis kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett kiszállítással Üröm környékén +36 70 410 7499.