Rendelhető fabrikett Vácegres kandallóba

Rendelhető fabrikett Vácegres kandallóba

Eladó fabrikett házhoz szállítva Vácegres területén cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok típusa elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Vácegres

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően ajánlott a kályha szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó Vácegres

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól Vácegres

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is igaz.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Vácegres

Fabrikett árak Vácegres

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Vácegres

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Vácegres vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Vácegres
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett közösségi házakba
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba
Fabrikett cserépkályhába

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal történő fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számtalan beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és a fűtést vezérelni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Vácegres

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett alakja

Többféle kivitelű fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett
Fabrikett akció Vácegres

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .

RUF fabrikett

Akciós fabrikett kiszállítással Vácegres környékén +36 70 410 7499.