Rendelhető fabrikett Veresegyház kandallóba

Rendelhető fabrikett Veresegyház kandallóba

Legjobb fabrikett házhozszállítással Veresegyház vonzáskörzetében kandallóba +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos típusa megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják az egyes fűtőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Veresegyház

Ki kell emelnünk, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes gyertyán tűzifát lehet megvenni. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem pest megye ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható, magas komfortérzetű brikett alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.

Legjobb fabrikett Veresegyház

Fabrikett ára Veresegyház

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Veresegyház

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Veresegyház övezetében?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Veresegyház
 • fabrikett társasháznak Veresegyház
 • fabrikett könyvtárba Veresegyház
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal való fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és az égést vezérelni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Veresegyház

Fabrikett nagykereskedés Veresegyház

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.

A fabrikett kivitele

Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mert megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Akciós fabrikett házhozszállítással Veresegyház vonzáskörzetében +36 70 410 7499.