Rendelhető fabrikett Verőce kemencébe

Rendelhető fabrikett Verőce kemencébe

Legjobb fabrikett házhoz szállítva Verőce vonzáskörzetében cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Verőce

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett érvényesek.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők téli időszakban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan ajánlott a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:

fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó Verőce

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól Verőce

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Verőce

Fabrikett ára Verőce

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Verőce

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Verőce vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasháznak Verőce
 • fabrikett közösségi házakba Verőce
 • fabrikett óvodába
Fabrikett cserépkályhába

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő hőfokot.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést irányítani képes fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Verőce

Fabrikett nagykereskedés Verőce

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.

A fabrikett kivitele

Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett
Fabrikett rendelés online Verőce

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Verőce környékén +36 70 410 7499.